Ha för många planer!

Igår kom jag på att jag har extremt mycket planer för allting. Jag kom på tusen saker jag kunde göra igår men det har aldrig blivit av. Det kan beror på att jag aldrig slutför mina projekt och börjar nya hela tiden. Dessutom har jag inte så mycket tid heller för jag träffar mina kompisar och min tjej ganska ofta. När jag väll har tid så slösar jag även bort den tiden tyvärr på att sitta vid datorn eller dagdrömma. Nu ska jag försöka sätta förbud på mig själv att inte göra saker som jag har bestämt. Så jag ska försöka göra om upplägget på målen nu och införa datum med deadlines igen och tala om vad nästa mål är.


Mål 1: Jag blir vegan och jag planerar mina rätter minst en dag före innan jag kommer laga rätten.

Deadline: 2008-01-16

Varför: Moraliska skäl och miljömässiga skäl

Hinder: Min egen lathet och andra människors åsikter.

Lösning: Jag ska ge mig tusan på att jag klarar det och försöker ta tag i min tage om jag känner att jag är lat. Om detta inte går så ringer jag någon av mina närmsta och säger att dem måste stötta mig.


Mål 2: Jag ska har lärt mig 4 nya tricks på flowersticks.

Deadline: 2008-01-30

Varför: För att det är kul och att jag vill kunna bli så bra så jag kan tjäna pengar på det.

Hinder: Min egen lathet och att flowersticksen går sönder.

Lösning: Jag ska inte slå för hårt mot flowerstickspinnarna


Mål 3: Jag ska plugga minst 7 timmar hela vecka.

Deadline: 2008-01-13

Varför: Därför att jag ligger efter i skolan och att jag måste plugga mera än vad jag brukar

Hinder: Min egen lathet

Lösning: Se mål 1 lösning

Nästa mål 3: Jag ska ha lärt mig snabbläsning och en mycket effektivare studieteknik

Nästa deadline: 2008-01-30


Mål 4: Jag ska ha lyckats minnas en hel kortlek på minst 15 minuter

Deadline: 2008-02-06

Varför: Därför jag vill bli väldigt bra tillslut så kan jag korträknare och blåsa stålar på casinos och sedan kunna gå vidare till dem andra minnes teknikerna

Nästa mål 4: Jag ska ha lärt mig lösa Rubiks kub utan hjälp

Nästa deadline: 2008-02-13


Mål 5: Jag ska ha skrivit in alla mina överblivna kvitton på datorn

Deadline: 2008-01-13

Nästa mål 5: Jag ska ha räknat ut min budget inkomster och utgifter

Nästa deadline: 2008-01-27


Mål 6: Jag ska ha rensa alla onödiga filer och sortera alla filer på datorn

Deadline: 2008-01-30

Nästa mål 6: Jag ska ha rensat alla onödiga papper och sortera alla andra papper i mitt rum.

Deadlin: 2008-02-06


Mål 7: Jag ska ha fått ett extrajobb som jag tycker om

Deadline: 2008-02-06

Varför: För att jag behöver pengar

Hinder: Intervjuerna

Lösning: Gör ifrån mitt bästa på intervjuerna och kunna visa vem jag är och att jag är verkligen duktig.


Mål 8: Jag ska ha hittat 10 nya internet vänner från 10 olika länder där jag inte känner någon.

Deadline: 2008-02-06

Varför: För i framtiden kommer jag att resa och då vill jag ha kompisar i varje land som kan hjälpa mig och guide mig i deras länder eller bara allmänt träffas och umgås.


Mål 9: Jag ska ha bestämt alla småsaker som behövs göras

Deadline: 2008-02-07

Nästa mål 9: Jag ska ha gjort alla dem småsakerna som behövdes göra

Nästa deadline: 2008-02-08


Så nu har jag 9 mål. Jag tycker att de flesta av dem är väldigt lätta annars skulle jag inte haft så många av dem. Jag ser inte många hinder heller. Det största och nästan det enda hindret är mig själv och min lathet. Att jag gör saker som jag egentligen inte borde göra. Ett annat hinder är också att jag planerar för dåligt. Jag planerar aldrig vad jag ska göra dagen innan. Jag säger bara vad jag ska göra under nästa dag. Då när det är nästa dag så kanske jag göra några andra saker istället som t.ex. träffa någon kompis. Det har också hänt ett par gånger att jag är för trött på grund av att jag har sovit för lite.

Den enda slutsatsen jag kan dra av det här är om jag bara övervinner min lathet så är allt mycket lättare och då kommer jag en bit på vägen snabbare än vanligt. Jag måste övertyga mig själv att jag är vuxen. Jag är en mogen 21årig man som ska klara sig själv utan någon annans hjälp. Nu är jag inte det. Vist är jag mogen och man men jag klarar mig inte själv. Det är på gränsen att jag inte klarar mig själv. Men jag kan klara mig bättre och jag vill inte dra mig tillbaka till Karlskrona igen.

Jag måste inse att jag inte kan vara lat längre. Jag måste vara pigg och mer framåt än vad jag brukar. När jag lyckas med det så får jag min möjlighet att nå min dröm. Det är ju den här bloggen handlar om. Att nå sin dröm. Jag vill verkligen det här. Om det är någon som läser det här och har en dröm. Så är det första du ska tänka på. Va framåt. Om du redan tycker att du är framåt så kan du va ännu mer framåt. För troligtvist har du inte lyckats med din dröm för du inte var tillräckligt framåt.

Jag kan säga som så här. För ett halv år sen så var jag framåt och nu är jag lika framåt nu också. Jag har alltid varit lika lat. Om det är någon som har läst det här så vet ni hur mkt mål jag har klarat av. Det är bra faktiskt men väldigt snart så sätter det stopp. Jag kan inte utvecklas något mera. Utvecklingen avtar. Jag vill inte att det ska hända. Jag vill uppnå min dröm. Därför måste jag som sagt. Använda varenda sekund av mitt liv effektivt och inte dröna runt hela dagen. Det är SUPERVIKTIGT.  Va framåt!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0